Wacht, je mist aanbiedingen! Vergelijk alle aanbieders!

Skivakantie naar Ischgl

Goedkope skivakanties in Ischgl

Op wintersport naar Ischgl

Droom jij ook al maandenlang van de vrijheid en het avontuur van de sneeuw en de bergen? Boek dan nu je voordelige last minute skivakantie naar Ischgl! Ischgl is een traditioneel Oostenrijks skidorp dat ligt in de Silvretta Arena. Dit is een uitgestrekt skigebied, gedeeltelijk in Oostenrijk en gedeeltelijk in Zwitserland gelegen. Met zijn 238 kilometer aan gevarieerde pistes is Silvretta Arena een ideaal gebied om lange tochten te maken. Je kan het makkelijk vergelijken met de grote en uitgestrekte skigebieden in de Franse Alpen. En dat merk je zeker ook aan zijn populariteit. Vooral dan in Ischgl, want tijdens het skiseizoen overnachten daar gemiddeld één miljoen mensen. Hiermee is het één van de populairste wintersportbestemmingen in Oostenrijk. Gelukkig doet dit geen afbreuk aan de gezelligheid van het dorp. Ischgl blijft klein, gezellig en authentiek aanvoelen. En omdat Ischgl in een erg sneeuwzeker gebied ligt, kan je er met een gerust hart naartoe vertrekken. Je beleeft er gegarandeerd de voordelige last minute skivakantie van je dromen!

Chalet wintersport in Ischgl

Het Oostenrijkse Ischgl is een gezellig dorpje dat centraal gelegen is in het skigebied Silvretta Arena. Gezellig, en tegelijk heel levendig en bruisend. Ischgl wordt niet voor niets het ‘Ibiza van de Alpen’ genoemd. Je kan gerust zeggen dat de après-ski in Ischgl tot één van de beste van de Alpen behoort. Het dorpscentrum van Ischgl is autovrij, en daar vind je talrijke restaurants, bars en winkeltjes. Het is er levendig tot in de late uurtjes. Eén avond per week wordt er in Ischgl een skishow gegeven. De pistes worden dan verlicht met fakkels en het is echt mooi om te zien. In Ischgl wordt het winterseizoen elk jaar afgesloten met een reeks openluchtconcerten, die gekend staan onder de naam ‘Top of the Mountain’. Hier hebben grote namen als onder andere Robbie Williams en Katy Perry al opgetreden.

Skiën in Ischgl

In het skigebied Silvretta Arena is de verbinding tussen de verschillende dorpen perfect georganiseerd. Het is een uitgestrekt skigebied, maar door zijn goede verbindingen voelt het erg doenbaar en overzichtelijk aan. Samnaun, het Zwitserse dorp in de Silvretta Arena, is duty free. Verblijf je in Ischgl, trek dan zeker eens een dagje uit om in Samnaun te gaan shoppen. Een groot deel van de pistes van de Silvretta Arena ligt boven de 2000 meter, dus daar heb je uitstekende sneeuwcondities. De Idalp is een grote komvormige ski-arena, die het centrum van het skigebied vormt. En neem zeker ook eens de lift tot op de drie hoogste toppen, de Greitspitze (2872m), de Palinkopf (2864m) en de Alp Trida (2263m), om van de indrukwekkende uitzichten te genieten. Heb jij ook al zin om Ischgl met je eigen ogen te gaan ontdekken? Boek dan nu je goedkope last minute skivakantie naar Ischgl!

Bekijk ook: