Wacht, je mist aanbiedingen! Vergelijk alle aanbieders!

Skivakantie naar Mathon

Goedkope skivakanties in Mathon

Op wintersport naar Mathon

Droom jij ook al wekenlang van de vrijheid en het avontuur van de sneeuw en de bergen? Boek dan nu je voordelige last minute skivakantie naar Mathon! Mathon is één van de kleinere skidorpen gelegen in de Silvretta Arena. De Silvretta Arena is een ruim en uitgestrekt skigebied, gedeeltelijk in Oostenrijk en gedeeltelijk in Zwitserland gelegen. Het heeft 238 kilometer gevarieerde en uitdagende pistes. Het is een ideaal skigebied om lange prachtige dagtochten te maken. Het skidorp Mathon is een buurdorp van Ischgl. Het is veel kleiner dan Ischgl, maar trekt toch ook elk jaar weer talrijke skiliefhebbers. De prijzen van de accommodaties zijn er behoorlijk goedkoop. De ligging van Mathon op 1454 meter zorgt voor goede skicondities, dus je kan er met een gerust hart naartoe vertrekken. De pistes en de liften zijn er modern en van goede kwaliteit. In Mathon beleef je ongetwijfeld de voordelige last minute skivakantie van je dromen!

Chalet wintersport in Mathon

De populairste dorpen in de Silvretta Arena zijn het Oostenrijkse Ischgl en het Zwitserse Samnaun. De Silvretta Arena situeert zich als het ware rondom deze dorpen. Eigenlijk kan je het skigebied Silvretta Arena perfect vergelijken met de grote en uitgestrekte skigebieden in de Franse Alpen. De verbindingen tussen Mathon en de andere skidorpen is er wel prima georganiseerd, aan de hand van een gratis skibus. Dankzij deze goede verbindingen voelt het ruime Silvretta Arena toch erg doenbaar en overzichtelijk aan. Een groot deel van de pistes in het gebied ligt hoger dan 2000 meter, dus je hebt er uitstekende sneeuwcondities. De Idalp, een grote en aangename skikom, vormt het centrum van het skigebied. Vanop de bergtoppen rondom heb je bovendien een indrukwekkend zicht op de Idalp. Een aanrader is om de lift te nemen tot op de hoogste toppen, de Greitspitze (2872m), de Palinkopf (2864m) en de Alp Trida (2263m), om van de indrukwekkende uitzichten te genieten.

Skiën in Mathon

Als je in Mathon verblijft, is het zeker de moeite om het Oostenrijkse Ischgl en het Zwitserse Samnaun eens te bezoeken. In Samnaun in Zwitserland kan je duty free shoppen. Verder is het een aangenaam en rustig dorp. In het Oostenrijkse Ischgl gaat het er iets levendiger aan toe, door de bruisende après-ski, die tot ver buiten de Silvretta Arena gekend is. Ischgl heeft al sinds een tijdje de bijnaam ‘Ibiza van de Alpen’, en dat is niet voor niets. Het winterseizoen wordt in Ischgl elk jaar feestelijk afgesloten met enkele openluchtconcerten, onder de naam ‘Top of the Mountain’. Onder andere Robbie Williams en Katy Perry hebben hier in het verleden al opgetreden. Kan jij ook niet meer wachten om Mathon met je eigen ogen te gaan ontdekken? Boek dan nu je goedkope last minute skivakantie naar Mathon!

Bekijk ook: