Wacht, je mist aanbiedingen! Vergelijk alle aanbieders!

Skivakantie naar Pontresina

Goedkope skivakanties in Pontresina

Op wintersport in Pontresina

Is het ook voor jou tijd om de sneeuw en de bergen in te trekken? Boek dan nu je voordelige last minute skivakantie naar Pontresina! Pontresina is een gezellig skidorp gelegen in het geweldige skigebied Sankt Moritz. Het skigebied Sankt Moritz is een wereldberoemd domein en een waar skiparadijs in Zwitserland. Wereldberoemd mag je letterlijk nemen. Omdat de Olympische winterspelen hier al twee keer georganiseerd werden, trekt het skigebied jaarlijks toeristen van over de hele wereld. In Sankt Moritz kan je gebruik maken van wel 321 kilometer pistes, verspreid over vier deelgebieden. Die deelgebieden zijn Corviglia, Corvatsch-Furtschellas, Diavolleza-Lagalb en Zuoz. Pontresina ligt op 1805 meter hoogte aan de zijkant van het skigebied Sankt Moritz. Maar dankzij de goede verbindingen in het skigebied, sta je in geen tijd op de pistes! In Pontresina dorp beleef je ongetwijfeld de voordelige skivakantie van je dromen.

Chalet wintersport in Pontresina

Het indrukwekkende skigebied Sankt Moritz is vooral gekend omwille van zijn hypermoderne skiliften. Het ligt rondom een prachtig meer, waardoor het ook een erg idyllische wintersportbestemming is. In Pontresina kan je uitstekend van de allerbeste wintersportvoorzieningen genieten. De pistes zijn er niet te moeilijk, ideaal voor de iets minder gevorderde skiër. Pontresina is bovendien er gekend om zijn langlaufmogelijkheden. Kies één van de talrijke loipen om je eerste passen als langlaufer te wagen. Ideaal voor wie het skiën graag eens een dagje omruilt voor een andere wintersport. Vanuit Pontresina is het zeker ook de moeite om de Corvatsch, het hoogste punt van het skigebied, te bezoeken. Deze top van 3330 meter ligt in Corvatsch-Furtschellas en is vanuit Pontresina erg makkelijk te bereiken. Het deelgebied Diavolleza-Lagalb is dan weer een echte trekpleister voor avonturiers. Dat is te danken aan de twee gletsjers, de Diavollezagletscher en de Morteratschgletscher, die in het deelgebied gelegen zijn. Neem zeker een gids als je de gletsjers wil afdalen, want ze kunnen soms verrassend zijn.

Skiën in Pontresina

Pontresina heeft echt alles te bieden wat je tijdens je last minute skivakantie kan wensen. Het skigebied Sankt Moritz trekt vooral rijken aan, maar Pontresina is vooral een gezellig en gemoedelijk skidorp. De sfeer is er altijd top en de gastvrijheid in Pontresina is ongezien. Het skigebied Sankt Moritz staat bovendien bekend om zijn uitstekende weersomstandigheden. Je hebt er ruim 322 zondagen per jaar, wat veel meer is dan in de omliggende regio’s. Kan je niet meer wachten om de sneeuw en de bergen in te trekken? Boek dan nu je goedkope skivakantie naar Pontresina!

Bekijk ook: