Wacht, je mist aanbiedingen! Vergelijk alle aanbieders!

Skivakantie naar Tignes

Goedkope skivakanties Tignes

Op wintersport in Tignes

Klaar voor een nieuwe portie avontuur in de sneeuw en de bergen? Boek dan nu je voordelige last minute skivakantie naar Tignes! Tignes is één van de twee grote bergdorpen in het skigebied Tignes – Val d’Isère, ook wel Espace Killy genaamd. Dit is één van de grotere skigebieden in Frankrijk met wel 300 km pistes. Omdat Escpace Killy hoog gelegen is en omdat er 2 gletsjers in het gebied liggen, is er nagenoeg altijd sneeuw. In Tignes – Val d’Isère kan je zelfs aan zomerski doen. In Tignes doe je dat op de gletsjer La Grande Motte. Je hebt er optimale skicondities gegarandeerd. Tignes is een skidorp waar gevorderde skiërs en snowboarders zich meer dan thuis voelen, met uitdagende pistes en coole snowparks.

Chalet wintersport in Tignes

Tignes – Val d’Isère of Espace Killy is een gigantisch skigebied in Frankrijk met wel 300 km aan pistes. Naast de 2 grootste skidorpen in het gebied, Tignes en Val d’Isère, zijn er nog andere kleinere dorpen. Het is een skigebied dat veel uitdaging te bieden heeft, met maar liefst 26 zwarte en 41 rode pistes. Tignes ligt op 2100 meter hoogte. Het is één van de hoogste skidorpen in Europa, en is daarom een prima wintersportbestemming met veel sneeuwzekerheid. Valt de sneeuw toch eens wat tegen, dan kan je je altijd nog op de gletsjer La Grande Motte uitleven. Omdat Tignes in zo een groot skigebied ligt, valt de prijs van de skipas voor het hele gebied eigenlijk goed mee. En omdat je op het punt staat een last minute vakantie te boeken, wordt je skivakantie zelfs erg goedkoop!

Skiën in Tignes

Tignes is een redelijk modern skidorp. Het oude Tignes is immers verdwenen in het stuwmeer in 1952. Daarna werd Tignes Le Lac gebouwd, als het nieuwe Tignes. Hierdoor heb je in Tignes alle moderne voorzieningen die je tijdens je skivakantie maar kan wensen. Het dorp is praktisch ingericht, met erg handige verbindingen met de liften. De accommodaties zijn er prima en je vindt er voor elk budget wel een geschikte verblijfplaats. Tignes staat ook bekend om zijn goede mogelijkheden om off-piste te skiën. Hou je van uitdagende dagtochten waarbij je de traditionele pistes al eens moet verlaten, dan zit je in Tignes meer dan goed. ’s Avonds kan je heerlijk bekomen van je dag skiën bij een biertje om van de après-ski te genieten en de plannen voor de volgende dag te bespreken. Kan je niet meer wachten om de sneeuw en de bergen in te trekken? Boek dan nu je goedkope skivakantie naar Tignes!

Bekijk ook: